Štatút súťaže

  • Home
  • /
  • Štatút súťaže

🇸🇰 🇬🇧

V prípade nezrovnalosti medzi slovenským a anglickým znením, slovenské znenie má prednosť.

Štatút súťaže

Tento dokument upravuje pravidlá a podmienky súťaže Hack Kosice 2024 (ďalej aj ako „súťaž“) na webovej stránke vyhlasovateľa súťaže Hack Slovakia (ďalej len „štatút“).

I. Vyhlasovateľ súťaže

Obchodné meno:
Hack Slovakia
Sídlo:
Zbrojničná 8, Košice
IČO:
53393244
Zapísaný v registri:
18.11.2020
Číslo zápisu v registri:
VVS/1-900/90-60188

(ďalej len ako „vyhlasovateľ súťaže“)

II. Účel a predmet súťaže

  1. Účelom súťaže je poskytnúť možnosť záujemcom o IT vyskúšať si svoje schopnosti, naučiť sa niečo nové a motivovať ľudí k hlbšiemu záujmu o informačné technológie.

  2. Predmetom súťaže je návrh a implementácia softvérových projektov v tímoch v rámci časového limitu (24 hodín), ktoré budú hodnotené porotou na konci súťaže.

III. Čas a miesto konania súťaže

  1. Súťaž začína dňa 6.4.2024 o 11:00 hod. (čas sa uvádza v časovej zóne Europe/Bratislava)

  2. Súťaž končí dňa 7.4.2024 o 11:00 hod.

  3. Miesto konania súťaže je: Kunsthalle, Rumanova 1, Košice 040 01, Slovensko

IV. Podmienky účasti na súťaži

  1. Súťaže sa môže zúčastniť každá fyzická osoba, ktorá sa narodila dňa 5. apríla 2008 alebo skôr a spĺňa všetky podmienky stanovené v tomto štatúte (ďalej aj ako „súťažiaci“).

  2. Súťaže sa nemôže zúčastniť taký súťažiaci, ktorý je v pracovnom pomere alebo v inom pomere obdobnom pracovnému pomeru vo vzťahu k vyhlasovateľovi súťaže.

  3. Súťažiaci sa zapojí do súťaže a je zaradený do rebríčku súťažiacich, ak sa zaregistruje do súťaže spôsobom uvedeným na stránke súťaže (https://hackkosice.com).

  4. Zo súťaže je vylúčený ten súťažiaci, ktorý zasahuje do mechanizmu súťaže s cieľom získania ceny takým spôsobom, bez ktorého by cenu nezískal, alebo bez ktorého by sa nemohol súťaže zúčastniť.

  5. Ak sa do súťaže zapojí osoba, ktorá nespĺňa ktorúkoľvek z podmienok v zmysle štatútu, je zo súťaže automaticky vylúčená a nemá žiaden nárok na cenu.

  6. Ak sa do súťaže nezapojí žiadna osoba alebo nikto zo súťažiacich nebude spĺňať podmienky účasti na súťaži v zmysle štatútu, výhru nezíska žiadna osoba.

V. Priebeh súťaže

  1. Súťaž prebieha v určenom časovom rámci. Počas jeho priebehu majú súťažiaci možnosť pracovať na zvolenej téme.

  2. Na riešení projektu sa môžu podieľať len členovia tímu alebo ľudia určení organizátormi súťaže. Tím môže mať maximálne 4 členov.

  3. Tímy budú svoje riešenia odovzdávať prostredníctvom elektronického systému na konci stanoveného času. Odkaz na tento systém bude prístupný na stránke súťaže a bude odoslaný súťažiacim počas trvania súťaže.

  4. Po ukončení odovzdávania prebehne vyhodnotenie projektov, ktorého výsledky budú vyhlásené v deň ukončenia súťaže.

    • a. Vyhodnotenie projektov prebieha v dvoch kolách:

      • i. Prvé kolo prebehne formou prezentácie, každý tím dostane minimálne pol hodinu po odovzdaní projektov informáciu o tom, kedy majú prezentovať svoj projekt.

          1. Každý tím bude ohodnotený minimálne dvoma samostatnými skupinami hodnotiacich v zložení jedného alebo viac ľudí
          1. Hodnotia sa 4 kategórie:
            Originalita - Ako inovatívne, kreatívne a unikátne je riešenie?
            Očakávaný dosah - Má projekt potenciál výrazne ovplyvniť životy mnohých jednotlivcov? Je pravdepodobné, že by cieľoví užívatelia skutočne využili vaše navrhované riešenie?
            Náročnosť implementácie – Ako technicky sofistikované, vyspelé a elegantné je vaše riešenie? Akú časť vášho nápadu sa vám podarilo zrealizovať počas hackathonu?
            Soft skills – Ako efektívne a pútavo je projekt odprezentovaný počas záverečného hodnotenia? Ako hladko dokáže váš tím spolupracovať?
      • ii. Druhého kola sa zúčastnia 4-6 najlepších projektov, ktoré odprezentujú svoje výsledné riešenie na pódiu pred všetkými účastníkmi.

          1. Z tohto výberu najlepších projektov, vopred vybraná porota, zložená z organizátorov súťaže a externých ľudí vyberie umiestnenie projektov na 1., 2. a 3. mieste
    • b. Po zhodnotení najlepších projektov prebehne odovzdávanie cien.

VI. Ceny v súťaži, výška cien a ich zdanenie

  1. Splnením podmienok súťaže je možné vyhrať nasledovné ceny:

    • Cena za 1. miesto (ďalej len „hlavná cena“),
    • Cena za 2. miesto (ďalej len „cena č. 2“),
    • Cena za 3. miesto (ďalej len „cena č. 3“),
    • sponzorské ceny (ďalej len „sponzorské ceny“),
    • cena za najlepšie technické prevedenie.
  2. Hodnota hlavnej ceny je 300,- EUR (slovom: tristo eur) pre každého člena tímu.

  3. Hodnota ceny č. 2 je 200,- EUR (slovom: dvesto eur) pre každého člena tímu.

  4. Hodnota ceny č. 3 je 100,- EUR (slovom: sto eur) pre každého člena tímu.

  5. Sponzorské ceny sú vyberané výhradne partnermi súťaže bez zásahu vyhlasovateľa súťaže.

  6. Ceny za najlepšie technické riešenie sú balíčky reklamných predmetov so značkou vyhlasovateľa súťaže.

  7. Organizátor si vyhradzuje právo zmeniť množstvo, hodnotu alebo obsah cien, napríklad, ak dôjde ku zmene počtu sponzorov.

  8. V prípade menšieho ako maximálneho počtu členov v tíme bude odovzdaný počet cien zodpovedajúci počtu členov v tíme.

  9. V zmysle ustanovení zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v platnom znení peňažná i nepeňažná výhra v hodnote nad 350,00 EUR (slovom: tristopäťdesiat eur) podlieha dani z príjmov a je predmetom odvodu na verejné zdravotné poistenie v zmysle zákona č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení v platnom znení. Zákon o dani z príjmov určuje, ktoré výhry a ceny sú úplne oslobodené od dane (napr. prijaté výhry do 350 eur), ktoré sú čiastočne oslobodené od dane (napr. ak výhra presiahne sumu 350 eur, do základu dane sa zahrnie jej hodnota nad 350 eur), ako aj spôsob zdaňovania a kto zodpovedá za zdanenie – či výherca alebo vyhlasovateľ súťaže.

VII. Ocenenie

  1. Hlavnú cenu, cenu č. 2 a cenu č. 3 vyhrávajú tímy, ktoré boli vybrané hodnotiacou komisiou ako 3 najlepšie projekty.

  2. Cenu za najlepšie technické prevedenie získa tím, ktorý bol vybraný hodnotiacou komisiou.

  3. Sponzorskú cenu má právo udeliť zodpovedajúci sponzor súťaže na základe vlastného hodnotenia projektov súťažiacich.

  4. Ocenenie súťažiacich tímov, ktoré splnili všetky podmienky účasti na súťaži v zmysle štatútu a vyhrávajú ceny - hlavná cena, cena č. 2 alebo cena č. 3. (ďalej aj ako „výhercovia“) bude prebiehať v deň ukončenia súťaže pred všetkými účastníkmi.

  5. Oceňovaný bude jeden výherca hlavnej ceny, jeden výherca ceny č. 2 a jeden výherca ceny č. 3. Každý tím bude zaradený do rebríčku iba raz.

  6. V prípade, že oceňovaní výhercovia nesplnia ktorúkoľvek z podmienok stanovených týmto štatútom, sa za náhradníka považuje ďalší súťažiaci v rebríčku.

  7. V prípade, že výherca nebude súhlasiť s odovzdaním ceny, cenu odmietne alebo nesplní ktorúkoľvek z podmienok v zmysle tohto štatútu, výhercovi zaniká nárok na výhru a výhra bude ponúknutá náhradníkovi. Ak ani vyžrebovaný náhradník nebude súhlasiť s odovzdaním ceny, cenu odmietne alebo nesplní ktorúkoľvek z podmienok v zmysle tohto štatútu, cena prepadne v prospech vyhlasovateľa súťaže.

  8. Na výhru nemá súťažiaci právny nárok a nie je možné vymáhať ju súdnou cestou.

VIII. Záverečné ustanovenia

  1. Účasťou na súťaži vyjadruje súťažiaci súhlas s týmto štatútom. Ak osoba nesúhlasí s ktoroukoľvek podmienkou alebo bodom v tomto štatúte, nesmie sa súťaže zúčastniť.

  2. Vyhlasovateľ súťaže si vyhradzuje právo kedykoľvek zmeniť štatút alebo aj odvolať súťaž, a to najmä v prípade, ak by mu hrozila škoda. Zmenu štatútu alebo odvolanie súťaže zverejní vyhlasovateľ na svojej webovej stránke alebo na facebookovej stránke vyhlasovateľa súťaže.

  3. V prípade akýchkoľvek nejasností týkajúcich sa podmienok súťaže alebo ustanovení štatútu si vyhlasovateľ súťaže vyhradzuje právo vysvetliť tieto nejasnosti a prípadne zmeniť štatút v zmysle bodu 1. tohto článku štatútu.

  4. Vyhlasovateľ súťaže nezodpovedá za žiadne škody, ktoré vzniknú výhercom alebo náhradníkom v súvislosti s prijatými cenami.

V Košiciach dňa 28.11.2023